Ege Üniversitesinden Mühendislik Eğitiminde Sanal Laboratuvarlar Çalıştayı
2 mins read

Ege Üniversitesinden Mühendislik Eğitiminde Sanal Laboratuvarlar Çalıştayı

Ege Üniversitesinin yürütücüsü olduğu MSCA Değişim Programında yer alan VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi kapsamında 7 farklı ülkeden katılımcılar eşliğinde online  çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştay kapsamında, Ege Üniversitesinden proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar, projenin tanıtımı ve şimdiye kadar yapılan ve planlanan çalışmalardan bahsetti. Slovenya’daki proje ortağı National Institute of Chemistry’den (NIC)  Misa M. Cajnko ve Matic Pavlin “Sanal Gerçeklik, mühendislik laboratuvarına nasıl fayda sağlayabilir?” konusunda açıklamalarda bulundular. Munster Technological University’den (MTU-Cork)  Kapal Dev ve Saqib Chaudhry, “Sanal Laboratuvar Platformlarını Daha Derinlemesine İncelemek”, Hans Moolman ise  “REEDI – İrlanda’da Mühendislik Eğitimini Yeniden Düşünmek” konulu sunumlarını katılımcılar ile paylaştı.

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Azerbaycan, Yunanistan, İspanya, İrlanda, Slovenya, İtalya ve Letonya’dan araştırmacılardan oluşuyor. Proje kapsamında VILLAGE projesi yönetim koordinatörlüğünü Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Özge Andiç Çakır üstleniyor. Projede Ege Üniversitesi Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinden  11 öğretim elemanı görev yapıyor.

VILLAGE projesi kapsamında, mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçlerini ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını çok disiplinli, çok boyutlu şekilde kültürel bir bağlamda yeniden incelemeyi ve görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirleyip, pilot sanal laboratuvar ve öğrenme materyalleri geliştirerek etkili ve sürdürülebilir öğretim modelleri oluşturulması hedefleniyor.

Projenin hem uluslararası boyutta yenilikçi bir proje olduğundan bahseden Doç. Dr. Sarsar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın uluslararasılasma ve ar-ge misyonuna uygun şekilde çok yönlü ve kültürlerarası özgün bir proje olduğunu vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir